Igår och idag

Igår var det bara inte min dag. Först virus.. sen gick mikron sönder! Jag skulle bara värma upp några bröd till oss. Och så helt plötsligt slutade den fungera. Visst, våran mikro är inte direkt från 2008. Snarare 1800-talet.. Men ändå. Åh nu kommer det gå ännu mer pengar.

Just nu sitter jag och äter frukost framför datorn. Min sötnos ligger och sover fortfarande. Men jag kunde verkligen inte sova. Klockan nio var jag klarvaken och kunde inte somna om. Har vaknat därikring flera dagar i rad nu och inte kunnat somna om.. mysko. Idag i alla fall ska Sara komma hit och jag ska ta ut hennes löshår och om vi hinner ska jag färga hennes hår också. Ikväll ska jag träna juniorerna och efter det är det groupstuntträning om gäller =) Så det blir kul!


Frick för mig att testa och se hur jag ser ut i kortare hår. Jag har nästan aldrig vågat göra något drastiskt. Bara typ blont eller brunt. Nån gång har jag hafr lugg men det trivs jag inte i.

 
Nej, jag har inte klippt det. Bara tagigt bort underhåret i en svans ;)

Men vad säjer ni?
Kort eller långt?

Virus

Jag fick virus i datorn imorse.. :( Det är tydligen något virus som många har fått och har problem med. Inget funkade typ så jag var tvungen formatera om den. Så nu har jag inga bilder och ingen musik kvar och inget photoshop! Det sög. Sen rök det även 395:- för ett antivirusprogram.

Pasta, kyckling och curry.

Nu har det kommit en massa inlägg på bara några minuter, haha. Hoppas att det inte gör något :)

Igår (fredag) lagade jag pasta med currysås och kyckling =)

Det här var orginalreceptet:

Ingredienser 4 port.:

4 port. pasta, till exempel gnocchi
1/2-1 färdiggrillad kyckling
5 dl vatten
1-2 msk kycklingfond eller 1/2-1 hönsbuljongtärning
ca 2 1/2 msk vetemjöl
2-3 msk curry (styrkan avgör mängden)
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1-2 tunt skivade selleristjälkar eller 2 små purjolökar
1/2-1 liten röd finhackad paprika
2 dl crème fraîche


Fast såhär såg mitt recept ut. Jag gjorde bara för en person.

1 port. pasta (fjäril)
1 kycklingfile
1,5 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
1/2-1 msk vetemjöl
curry
salt
svartpeppar
1/2 liten purjolök
1/2 liten röd finhackad paprika
1/2-1 dl crème fraîche
lite cashewnötter


Så här gör du:
Sätt pastan på kokning. Hacka paprika och skiva purjolöken. Skär kycklingen i bitar och stek.
Blanda vattnet med fond eller smulad buljongtärning i en kastrull och vispa ut mjölet slätt i den kalla vätskan.
Koka upp och sjud några minuter under vispning. Smaka av med curry, salt och peppar till ganska stark smak.
Blanda i skivad purjo, plus paprika. Rör i crème fraîche och hetta upp såsen.
Blanda i kycklingbitarna och cashew och servera såsen het med den nykokta pastan.  



Jag lyckas aldrig ta bra bilder på mat. haha ;P Men den duger =)



På tal om middag så är vi bjudna på middag (enchiladas) hos hans föräldrar, det blir mys =)


Jobbat idag

Trodde aldrig att jag skulle ta mig upp från sängen på morgonen. Det var så varmt och mysigt i "sängen".. men det var bara att kliva upp. Vill ju inte bli sen till jobbet ;) Det var rätt mycket folk på stan, lönen kom ju för någon dag sen så jag antar att det var därför. Jag passade på att köpa två st 1,5 Liters shampo och balsam från Goldwell. Dom luktar otroligt gott och finns för skadat och torrt hår, färgat här och för volym. Lite dyrt kanske men jag fick det för personalpriset så. Räcker ju hur länge som helst!


1,5 L Shampo och balsam
Vanligt pris 345:-/st eller 600:- för två.


Nu måste jag verkligen fråga min chef om jag kan börja som lärling hos henne eller om hon rekomenderar någon skola. Här i Piteå kommer man ju ingenstans om man inte har en utbilding eller känner chefen.. Hade verkligen varit kul att gå en utbildning. Men samtidigt vill jag inte flytta härifrån. Hoppas, hoppas hoppas att hon säjer Ja!

Höstfoton

Just det! Jag glömde ju bort att ladda upp bilder från då jag var hos Becca. Vi fotade som sagt varandra, och det blev en hel del bilder. Det här är några av dom.



     




     




     





Vad tycker ni? =)

Frukost



Erkänn att min frukost såg god ut! ;)
Naturell youghurt med rågfras och halvfrusna hallon =)

Foto av mig.

Världens bästa!

Jag har precis sökt jobb på Bryggargatan. De sökte personal där, främst inför jul. Men tänkte eftersom jag har erfarenhet av servitrisjobb så kan jag ju söka ;) Så jag får väl se vad som händer. Sökte bara genom internet. Brukar egentligen inte söka så.. men de fick bli så för den här gången.

Igår var det tjejkväll i stan. Jag tror det här med tjejkväll blir bara ner och mer poppulärt. Det kryllade med folk i stan och man kunde knappt ta sig fram. Köerna var så långa så man orkade inte stå i dom. Men kul var det ändå. Jag gick med Becca och Sara (som shoppade loss rejält) haha! Nä.. jag hade gärna gjort det men eftersom mitt konto inte direkt är överfullt så fick jag nöja mig med 3 hotpants från Gina. Vilket var ändå mer än jag hade tänkt mig. Jag kan verkligen inte fortsätta shoppa så som jag gör. Jag borde bo mitt ute i skogen så jag aldrig tar mig till stan ;P

Från onsdag till torsdag har jag varit med världens bästa Becca =) Vi har sminkat varandra och tagigt en massa kort. Det gjorde vi jätteofta förr.. så nu var det på tiden. Åh.. du kan inte förstå hur mycket jag kommer sakna dig. Jag har förtränkt så länge att du ska flytta och nu är den dagen snart här. Sen vi gick tvåan på lågstadiet har vi varit bästa vänner. Jag kommer sakna dig enormt mycket ♥ Jag ska hälsa på så ofta jag har råd. Och hoppas ni allihopa (Skea, Nirre och Parre) också kommer upp snart. Jag älskar och saknar er! <3


Här var vi i Florens i Italien


Vi hade kul före en fest ;) >Den bilden bjuder jag på ;)


Snygging!


Balen 2008


Studenten 2008 Estet bild och form :D ES3A2!


Här var det en gammal bild! Jag är blond och becca har rött hår ;P




Puss på dig!

Fotade i helgen

Fotade lite i helgen, blev lite naturbilder =)



    














Äntligen hemma!

Äntligen är allt klart! Tapeterna är uppe, soffan är på plats, tv:n är på och matbordet är uppsatt! Det känns verkligen jätteskönt. Visst har det varit kul ändå att sova borta. Men jag måste få säja "borta bra men hemma bäst". Imorron komme det förmodligen upp före/efter bilder.. om det nu syns någon skillnad? Tapetaen vi valde var ungefär samma färg som våran förra och så har vi en mörkare brun på ena väggen. Men bra blev det tack och lov! =)


Kaos

Äntligen har dom börjat tapetsera.. Det behövs! Sjukt att dom egentligen inte skulle ha bytt tapeter fastän det är 1000 hål från skruvar i väggen. Utan dom byter bara för att det är fettfläckar bakom soffan (hm.. det lät inte så fräsht).
Nu har jag inte varit hemma på en evighet känns det som. I torsdags skulle det som sagt bli nya tapeter och de skulle komma 07.00 istället för på eftermiddagen. Vi kände inte riktigt för att sova hemma på onsdagen då eftersom att de skulle komma så tidigt och vi hade ställt alla möbler i mitten av lägenheten, så vi sov på stugan. Dagen efter så hade dom inte ens börjat med att spackla förens 15.00 och de jobbar till 16.00. Så då var det bara att sova borta en natt till.
När dom hade slutat för dagen så gick vi upp i lägenheten för att se hur det ser ut. Inte speciellt fint. Det var fortfarande buckor kvar från de förra tapeterna, alla skarvar syntes och det var riktigt dårligt gjort. Så morronen efter for Antes pappa dit och bad dom göra om.. Så det gjorde dom i alla fall. 

Vilket betyder att vi inte kan sova hemma på heela helgen. Aja, bättre det än att de gör ett skitjobb. Hade ju inte spelat någon roll om de hade bytt tapeter om det såg ut som det gjorde :P

Ikväll ska vi i alla fall fara och bowla med Erik och Annis =) Det blir kul!


Nya tapeter

Usch.. nu är jag less på att inte ha något jobb på vardagarna. Snälla ge mig ett? Jag känner mig lite seg nu på morronen men jag hade faktiskt tänkt gå ut och gå idag igen. Ante ringde för ett tag sen. Hans pass blev förlängt till 15.30. Stackarn som började 06.00 :/
Nån från rawi hade ringt han idag och sagt att dom ska sätta in nya tapeter.. torsdag! Jobbigt.. nu måste vi ner med allt! Hyllor, barbord, skrivbord, tavlor och allt annat vi har uppe! :S Ingen förvarning här inte. Så de betyder att jag och Ante måste fara och titta på tapeter idag. Egentligen vill vi som ha samma färg som vi har nu på tapeterna. Men vi vill även ha en fondvägg där vi har tv:n i nån lite mörkare färg.. Kanske grå eller svart med något snyggt mönster? Vi får se vad vi hittar =)

Helgmiddagen

Jag har glömbt bort att ladda upp en bild på lördagsmiddagen från i helgen =) Vi hade inegn aning om vad vi skulle göra med kycklingen.. så jag gjorde en egen marinad. Det blev faktiskt supegott!

Marinad
lime, både finrivet skal och en halv pressad lime.
olja
honung
chili
vitlök, riven
salt
peppar


Receptet var väldigt enkelt. Tinade kyclingen och lät dom stå i marinaden en liten stund. Medans kyklingen var i ugnen så kokade jag riset och till det blev det lite sallad somblev över från tacosen dagen före och en enkel kall sås med grekisk yoghurt och lite kryddor.







Den här tjejen verkar alltid göra god mat!
http://dagensmat.blogg.se/

Guide för att tvätta håret?

Jaa, det finns faktiskt en. Om man vill följa den förstås är upp till en själv. Men jag tänkte skriva ner den i all fall ;)


1. Det första du börjar med är att blöta ditt hår rejält innan du tar ett shampo, välj helst ett frisörshampo. Anledningen att du ska blöta håret mycket innan du sätter i ditt frisörshampoo är för att de inte löddrar lika mycket som ett vanligt "ica-shampo" (Dom innhehåller mest vatten vilket gör att dom löddrar mer).

2. Tvätta ur.

3. Nu tar du lite mer shampo och maserar in det i håret. Man shamponerar två gånger eftersom att under första gången så tvättar man mest bort smutsen som finns i håret och andra gången så rengör man håret mer.

4. Tvätta ur.

5. Nu tar du balsam. Om du använder ett frisörbalsam så behöver du inte ta mer än ca en enkrona (lika med shampo). Balsamet sätter du bara i längderna. Själv brukar jag låta balsamet vara i medans jag tvålar in mig så balsamet får sitta i ett tag.

5. Tvätta ur balsamet och avsluta med lite kallare vatten. Varmt vatten gör att "flällen" på hårstrået öppnas så då rengörs håret när du använder shampo och balsam. Sen stängs "fjällen" när du använder kallare vatten.

6. När du är klar så kramar du ur vattnet från håret, tar en handduk och gör en "turban" med den runt huvudet. Du får absolut inte gnugga håret med en handduk så det blir torrt. Det kan skada håret.

Om du använder inpackning så är det väl lite olika på hur ofta man ska använda det. Vissa säjer en gång i veckan, vissa beroende på hur håret ser ut och hur slitet det är. När jag har kännt att jag har nött hår så har jag använt inpackning istället för balsam eller använt den varannan gång. Så använd det så ofta du behöver =)

Måndag

Idag har jag faktiskt varit duktig. Vaknade 10, klädde på mig och for ut och gick i en timme =) Efter det en kall dusch och gröt till frukost. Hur härligt som helst att gå på morronen och vädret var jättefint. Igår var jag ute och gick i 40 min. Jag känner mig hurtig. Hoppas det fortsätter såhär. Eller.. det SKA det göra ;D

Nu väntar jag bara på att Becca ska ringa. Jag ska följa med henne på stan idag. Hoppas, hoppas, hoppas att jag inte hittar något. Det klarar inte min ekonomi ;P

aja, nu ska jag göra mig klar.
Puss

Mamma Mia!

Var och firade pappa igår, 45 år fyllde han. Han blev jätteglad över boken han fick om drinkar. Haha, mamma sa att han hade en dröm att gå en bartenderutbildnilng. Så nu har han en bra början, han får bjuda på nån nästa gång ;) De bjöd i alla fall på en supergod smörgåstårta och fika. Min morbror och hans tjej var där. De började prata om Mamma Mia filmen och när de fick veta att jag inte hade sett den blev de helt chockade och utbrast "VAA! har du INTE sett den!", i kör. Är den verkligen så bra?

...Jag tror nästan jag måste se den ;P

...


"Design your own life"


Träning

Hemma och helt slut! Idag på träningen körde vi uppvärmning och akro halva träningen, andra halvan så delade jag upp alla i 2 grupper och så fick man komma på en dans på minst två åttor till låten Lady Gaga ft. Colby O Donis - Just Dance. Shit så snyggt det blir! Petra får en överraskning när hon kommer tillbaka ;) Stackarn har ett virus i halsen + halsfluss!

Igår var jag ute och powerwalkade i 50 minuter, oh så härligt! Hade på riktigt taggande musik i hörlurarna och det var så härligt väder! Motivationen är på topp nu!


Bara en fråga, var färgen på mattan fin?
Vi gillar mattan men är lite osäkra på färgen ;P


Mina favorit hårprodukter

Alla har sina favoriter, och det här är några av mina! Tänkte visa några produkter från olika märken som jag gillar!



C-system / Curl
Det här är en creme som är speciellt utvecklad för lockiga hår.
Den separerar håret och ger följsamma lockar. Lite stadga.

Bruksanvisning:
Den fungerar superbra att sätta in i håret efter att man har duschat och handdukstorkat håret. Själv har jag rätt mycke självlockar. Jag sätter in cremen i handdukstorkat hår och blåser det lite med en fön med tratt. Håret blir inte så flygigt som det lätt kan bli när man har lockigt hår.





Matrix / Sleek look
Värmeskyddande spray som man använder i samband med plattång, locktång, voleumaster m.m.
Skyddar mot värme (240 grader) och fukt. Passar alla hårtyper.

Bruksanvisning:
Spraya jämnt i torrt hår innan du använder värmeverktyg.




D:fi / Quick fix
Finfördelad balsamspray som verkligen fungerar! Är utredande och tynger inte ner. 

Bruksanvisning:
Spraya i handdukstorkat hår, du känner skillnaden på en gång! Verligen en favorit =)




Lanza / Anti aging serum
Detta är ett serum som ger en otrolig glans och gör att håret blir silkeslent. Den tynger inte heller ner håret. Serumet stärker håret och luktar jättegott! Den fungerar även som värmeskydd innan plattång. Utmärkt till hårförlängningar!

Bruksanvisning:
Du behöver bara 1-3 pumpar av serumet. Gnugga mellan handflatorna och fördela sedan jämnt i handdukstorkat/fuktigt hår. Går även att sätta i torrt hår, men ta lite åt gången då. 



Osis / Session Extreme hold hairspray
En torr hårspray som torkar snabbt. Sprayen är hård och ger långvarig stadga, men går lätt att borsta ur. Ger volym och kladdar inte.

Bruksanvisning:
Spraya i torrt hår =) Kanske som avslut till en frisyr.


Hår?

Vad säjer ni, ska jag börja skriva om lite hårvård, produkter och jaa.. så mycket som jag kan om hår? Typ tipps och så =) Jag är ju som sagt inte frisör (men jag vill bli). Däremot har jag jobbat ca 3 år på en hårsalong här i Piteå som receptionist. Såå, jag kan rätt mycket ändå.

Tänkte visa lite favoritprodukter och berätta lite om dom.
Visa lite inspirationsbilder kanske?
Olika tipps? Ja vi får väl se vas som dyker upp.


Skulle det vara intressant?

Nu är det klart!

Det gick lite segare än vad jag hade tänkt mig. Men nu är jag klar med texten som jag har målat inne i köket. Tycker den hamnade lite för långt upp och ser lite krokig ut. Men, det spelar inte så stor roll ;)
Satte även upp svarta kakeldekorer på plattorna i köket. Tycker som att det passade in till den svarta väggen =)











Vad tycker ni? =)

Cheerleading

Det här är nog det bästa som finns! Kom på mig själv att jag knappt har lagt upp nån bild på cheerleadig som är en så stor del i mitt liv. Jag tränar/är tränare för Ice Climbers med Petra och är även med i vårat groupstuntlag Ice eXplosion.


  
Bild 1. Erika gör en scorp när vi visar upp från vårat groupstunt, när vi just börjat träna, på LCD:s (Luleå cheer änd dance) våruppvisning före SM.
Bild 2. Petra och Jag är överlyckliga efter att ha vunnit våran klass i DM norra! Det är nog bland den bästa dagen i mitt liv!


Petras foto. Isso i pike toss  Petras bild. Isso i arabesque  Petras bild. Isso i scale  Petras bild. Kicktoss med Isso.
Lite bilder från våran första groupstunt träning förra veckan =) Längatr tills imorron!

Du och jag <3

Idag har jag och min älskling varit tillsammans i 9 månader! Tänk att tiden har gått så fort. Jag överraskade han med rosor efter mötet som jag var på. Han blev jätteglad, förvånad tror jag också =) 

Och du, jag kanske inte behöver ge dig blommor för att du ska förstå hjärtat,
men jag vill bara att du ska veta att jag älskar dig <3




Min älskling och jag på balen ♥



Du är en ängel, tack för att du finns!
Du gör mig lycklig <3

6 speptember

Titta, nu har jag lärt mig! :D Men jag lär nog göra om snart igen för jag blev inte så nöjd :P

Idag har jag inte gjort så mycket. Jobbat och lagat mat. Ikväll blir det nog fest tror jag =)
Jag har förresten lärt mig att göra Rosapantern-drinken!

Rosa Pantern

4cl Likör 43
1cl grenadin
10cl mjölk

Skaka allt och häll de i ett glas med is =)


Aja, nu ska jag hjälpa Ante städa upp :)


jag gör om!

Hm. håller på att lära mig göra om ;P men nu är klockan snart två, och jag ska upp tidigt imorron för att jag ska jobba. såå, sov gott! =)

Shopping!

Har köpt mig en supersnygg skjorta från Gina Tricot. Kunde verkligen inte låta bli. Skärpet följde med =)
Vad tycker ni?




Förlåt för de kassa bilderna.




Dårlig bild, jag vet! Men jag har i alla fall färgat och klippt mitt hår! :D Det var ett tag sen nu, i tisdags tror jag det var. Menmen, jag är supernöjd! Har den vanliga mörka färgen som jag brukar och så la hon in några slingor under.

Hyllorna är uppe!

Tänkte visa nån bild på hyllorna som vi har satt upp i köket. Jag är jättenöjd! =) Just nu håller jag på med texten.. det är gode petigt men imorron borde det vara klart.




Två hyllor från Ikea,  burkar, vas och ljusen är också därifrån. Receptboken är från Clas Ohlsson.




En hylla för tavlor blev en kryddhylla i köket. Köpt på ikea :)


1 september

Puh.. nu är jag trött! Idag har jag jobbat från 12.00-21.30 på Kicks. Har bara inventerat så det var inte det roligaste, men det gick ändå riktigt fort och alla var så himla söta =) Riktigt kul att dom ville att jag skulle komma. Åhlens hade rekomenderat mig (dom sammarbetar) =) Ska dit tidigt imorron också, men dom bjuder på frukost. Så då är det bara vakna, klä på sig, sminka sig och fara. Om jag slutar före 10 ska jag nog testa fara till Hårstudion och höra om nån har tid att klippa mig.. mitt hår är så otroligt nött! :O

Igår var vi på Ikea! :) Köpte rätt mycke småsaker, lite hyllor, två nya mattor, en taklampa, skålar och lite annat som vi behövde =) Sen var vi även med cheeren igår och hejjade på ett Korpenlag. 40% spya hette dom! ;P haha! Dock förlorade dom. Menmen, bättre lycka nästa gång! :)


RSS 2.0