Nytt!

Jag har köpt två nya superfina kuddar på Indiska! :D Eller ja, det var ett tag sen nu, men jag har bara inte lagt upp någon bild på det än. Så det tänkte jag göra nu.

Just det! Jag som lovade en bild på vårat nymålade kök! Det var däremot svårt att ta kort där inne, så hoppas den här bilden duger än så länge.. Jag har inte målat texten än, men den kommer efter att vi har monterat upp två hyllor.


    

Vad tycker ni? =)

Framtid?

Jag tror jag har kommti fram till vad jag vill göra.. jag vill utbilda mig till frisör! Jag har varit rätt så velig och funderat fram och tillbaka på vad jag vill göra med mitt liv. Jag har alltid velat bli frisör. Men jag har tvivlat. "Tänk om jag inte tycker att det är roligt"?, "Tänk om jag får problem med ryggen?", "Tänk om jag inte kan?". Sån är väl jag antar jag, jag vill kunna allt på en gång. Men det är ju därför man utbildar sig - för att lära sig. Jag har pratat med mamma, med Andreas och så har jag hört mig för lite på Hårstudion. Ska bara prata med chefen. Helst vill jag gå som lärling. Jag tycker att det verkar som att man lär sig mer på kortare tid. Sen så får man många tips och säkert många synpunkter. Vissa kanske säjer att man ska göra en sak och andra en annan. Så det kan ju både vara fördel och nackdel.. men det är ju bara göra det man själv anser blir bäst. Om man går som en lärling får man läsa ur två böcker. Efter det börjar man att klippa på dockor, sen vänner och tillslut kunder. Men det är rätt dyrt så jag får se vad hon säjer. Hoppas, hoppas, hoppas! Jag ska bli det i alla fall! Så det kan hända att jag måste flytta ett tag. Menmen, det kan vara kul att göra det också. Se något annat än Piteå.

Är det någon som har gått eller gå en frisörskola här i Sverige? Är den bra/dårlig?

En mysig kväll!

Oh vilken mysig kväll jag har haft! Jag körde till Skea och Becca lite senare på eftermiddagen. Deras pappa bjöd på middag också, det är inte dårligt med gratis mat ;) haha! Gott var det i alla fall! Hos dom var det ochså en massa andra sötnosar! Under kvällen satt vi mest inne i deras "grillkåta" (haha, fult namn egentligen!) runt en öppen eld och bara pratade. Verkligen en trevlig kväll med många av dom bästa =)



Förlåt för den suddiga bilden, men det var lite rökigt där inne ;)

Onsdag

Just nu ligger det fullt med kläder på golvet och massvis upphänga på stolar och liknande. Ante tog ut kläderna liiite tidigare från torktummlaren, eftersom vi inte ville missa filmen som vi såg på tv. Det var ingen smart idé.. Men aja, det lär man sig också av ;)

Det går faktiskt riktigt bra med vårat "nya liv" med promenaderna och joggandet (än så länge), hehe! Igår var vi ute och gick en lång promenad och köpte färg (på tal om det så blev det jättefint! bild kommer snart) Lite senare på kvällen for vi ut och joggade. Riktigt härligt =) Idag var vi ute och gick en långprommis igen. skönt!

Men nu ska jag fortsätta se Sex and the city :)

Puss ♥

Måla om

Nu har jag börjat måla i köket ;) Jag lägger in en bild lite senare på hur det blev.


Det här är skissen som sagt =)

paintbild av köket

Idag är starten på vårat nya liv!

Idag är starten på vårat nya liv! Nu ska vi börja gå ut och gå regelbundet! och det känns faktiskt jätteskönt. Vi var ute och gick idag i ca en timme. Shit vad långt man hinner :O Vi får väl se hur långt det här håller.. Men förhoppningsvis ett tag. Man blir så mycket piggare av det.. Och nu har jag då ändå ingenting för mig så =)


Fest 23/8



I lördags blev det fest. Jag har inte varit ut på Pentan på nästan hela sommaren. Jag har inte haft lust och jag har jobbat så mycket under sommaren, så det har inte blivit av. Men det var rätt skönt det också. Men i Lördags, då var jag taggad! Vi for på en fest i Kottes-tjejes-mormors-lägenhet ;D Jag hade en riktigt kul kväll!


smått oseriös bild ;P  pussss! 

Gratis kläder!

Jag som inte brukar gilla sånt här, man tror alltid att det är något fusk med det. Men den här hemsidan fastnade jag för faktiskt =) Man kan få persentkort på H&M, JC och Gina Tricot - Gratis!

Bli medlem via denna länk nedan. Och du får 50p redan från starten :)

http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=1523

Tjejkväll



I fredags for jag till Sara och åt kräftor med henne och Petra =) Det var mys, Och alldeles för länge sedan! Efter vi hade ätit så badade vi lite i badtunnan och såg en jätteäcklig skräckis :O Kommer dock inte ihåg vad den hette.. Men äcklig var den!


Puss ♥

Åh, jag vill göra om!

Åå vad jag vill göra om i köket nu ;D Och jag tror jag vet hur jag vill göra ^^ Har suttit och skissat på paint och tittat runt på internet, och så här blev det =) Jag är faktiskt riktigt nöjd! Så där vill jag ha det, på ett ungefär i all fall. Vad tror ni om det?


paintbild av köket 


På hyllorna tänkte jag att man kunde ha burkar i olika storlekar med kaffe, the, spagetti och liknande. Sen färska kryddor och kanske nån receptbok?


Det här vill jag bland annat ha från ikea. Nån som vill dit?
(såg nu att jag hade kapat den vita hyllan, hehe)


Nä, nu ska jag ta mig en macka och lägga mig tror jag.

Ha det bra!
Puss ♥

Hemma!

Känns som att jag nyss kommit hem. Men nu är det onsdag eftermiddag och jag kom hem måndag kväll. Vart tog tisdagen vägen egentligen? Både jag och älsklingen, som blev sjuk under helgen, har bara tagigt det lugnt. Vi låg i sängen hela dagen igår (förutom att jag jobbade också) och idag har det inte hänt så mycket mer än jobb. Det har varit riktigt kul att  fara iväg till Stockholm! ;D och jag gör gärna om det snart igen ;) Vi bodde på Rica Hotell Stockholm, vilket var jättemysigt överallt, förutom i vårat rum :P Litet och ihoptryckt. Vi hade bokat dubbelrum med extrasäng. Och Carro som följde med fick sova på en tältsäng för samma pris. Men aja, det funkade det också. Badrummet var i alla fall fint ;P Det blev en hel del timmar på stan men jag köpte inte så mycket som jag trodde jag skulle göra. Det mesta av pengarna gick väl på mat. 




På fredagen kom vi till Stockholm kring 12, då letade vi upp hotellet och lämnade våra väskor där och drog vidare till stan. Vi kikade mest, på något sätt känns det som att man inte vill köpa något första dagen. Men en svart myströja fick jag med mig hem som var på rea =) På kvällen åt vi på en mysig restaurang som hade världens godaste pasta! ;D

Lördagen vaknade vi rätt tidigt och åt en god hotellfruckost! Sen gick vi på stan igen. Jag hittade mig en sjal från indiska, en blå tunika från Cubus och två par skor från Skopunkten. Under kvällen for vi till Kungsträdgården där det var en gratisfestival, där träffade vi Sara, Erika och Nattis. Adam Tensta och Flo-rida var band annat där och uppträdde :) Jäklar vad mycket folk det var! Man stod och trängdes fastän man stod längst bak, sjukt!
Vi for tillbaka till lägenheten efter sista artisten och festade, Jag och älsklingen gick på Toxic, riktigt roligt måste jag få säja ;)

Sjal från Indiska  Skor från Skopunkten  skor från Skopunkten
Fika på stan 


Söndagen tog vi det bara lugnt. Ante var ännu sjukare idag och hade feber, hosta och var förkyld.. stackaren. Jag gick en liten sväng på stan. Hittade mig en supersöt väska och ett par söta örhängen =) På kvällen mådde hen lite bättre så då for vi till gamla stan. Jag hade nästan glömt hur mysigt det var =) Köpte mig en resväska för 169:- ;P

Väska från Åhlens  Örhängen från H&M 

På Måndagen gick vi en sista sväng på stan, älsklingen hittade 5 supersnygga t-skirtar ;D Vi tog bussen till Gröna Lund men när vi kom fram såg vi att dom öppnade kl 15, så vi gick på Skansen fram tills dess och såg en massa söta djur=) Efter det for vi på Grönan och åkte en massa karuseller. Men jag säjer bara det, jag går aldrig in i spökhuset igen! Huvva!

  Carro åker fritt fall

Oj, lång inlägg. Nu ska jag inte skriva mer ;P


Ha det bra!
Puss ♥

Väggmålning

Jag kom på idag att jag vill ha en väggmålning/väggord i köket! ;D Jag vill få bort den mönstrade tapeten som förra ägaren hade valt, och måla istället ;) Vet inte vad riktigt än och det är väl inte så säkert att det blir något (måste övertala min älskling före) hehe. Det jag tycker om med att måla istället för att tapetsera är att man kan göra så mycket, och man kan göra om oftare. Känns ju lite bökigt - och dyrt för den delen att byta tapeter hela tiden. Tänkte visa en väggmålning som jag gjorde till pappa och mamma =) Jag gjorde den meddans pappa var i USA, och före det så gjorde vi om hela "arbetsrummet" till mamma. Det blev jättefint! Här har ni den i alla fall:

väggmålning av mig
Foto: verraan
Målning: verraan



väggmålningar
Foton: http://www.myfirstroom.se/ och google


Lite andra väggord man kan göra. Tycker det är så fint att skriva något på väggen men jag har som aldrig hittat något speciellt som man skulle vilja skriva. Ska fundera vidare på det.


Ha det bra nu i helgen, för det ska jag ha! Imorron kl 10.00 sitter jag på flyget till Stockholm :D

Puss ♥

Forever21

Nu har jag, så som många andra, upptäckt butiken Forever 21. Och Oj så fina kläder de har! Jag önskar att jag hade råd att beställa. Men imorron är jag i Stockholm vid den här tiden så det kommer förhoppningsvis bli lite shopping för min del ;) Här är några av de kläderna och assecoarerna som jag hittade! =)





Kollage av mig.
Kläder från
www.forever21.com


Åhhh vad jag längtar tills imorron!

Puss ♥

Äventyr på Skeppet

Idag var jag barnvakt åt min söta kusin från sundsvall =) Hennes pappa är på nå jobb i Kiruna, så han släppte av henne hos mamma och pappa meddans han for vidare. Hon har tydligen tjatat heela sommaren på att få komma till oss. Så idag så fick hon följa med mig på äventyr ;) Varken jag eller hon hade besökt Skeppet tidigare, så vi for dit :) Så nu efter allt klättrande, hoppande, krypande och skrattande är jag helt slut! Men kul var det, och minst lika roligt var det nog för henne ;D

Världens sötaste Hannah!



    

Lördag

Kom nyss hem från jobbet. Det är riktigt härligt väder ute, för ovanlighetens skull. Tror jag ska ta och köpa mig en glass ^^ Men före det väntar ett kök fyllt med disk... Lockande va? Aja jag tar den senare. Sent ikväll blir det att jobba igen, 21-03 på Havsbadet :P Det är tydligen någon slutfinal med en massa band och det kan till och med vara lite kul iband ;P

Middagen igår var jättemysig! Vi spelade lite kort, åt och drack litegrann ;P Det måste göras om =)


Baka, baka bröd ^^

Bakade bröd igårkväll. Mitt första bröd. Vädigt enkelt, men mycket gott!
Haha, jag håller ju på att bli värsta hemmafrun ;P Passar ju bra det..
för snart är jag (nästan) arbetslös :O



baka bröd =)

Kräftmiddag ikväll

Ikväll ska vi bjuda Andreas syrra Carro och hennes kille Benjamin på kräftor och paj. Fan vad dyrt det är med kräftor! :O Vi for och köpte ett paket igår, kostade 109:-. Idag såg vi att det bara var mellan 16-20st i dom. Så då är det väl lika bra att göra en paj till, så blir man någorlunda mätt =) Så det blir nog bra.
Har inte gjort mycket idag alls. Älsklingen bjöd mig på lunch på Golden Dragon. Det var suupergott! :) Annars har jag som bara varit hemma.


Kök. Ny tavla uppe, gjord av mig =)
Satte upp en annan tavla ovanför köks/barbordet =)

Närbild
Närbild på tavlan, jag målade den till mitt projektarbete.


tavla, gjord av mig.

En annan målning som jag har gjort. Har den ovanför tv:n.







Köpte fler bruna handdukar till badrummet för nån dag sen =)

Nybakat till frukost

Vaknade före älsklingen idag. Vi hade tänkt sova länge, men självklart vaknade jag lite före elva och kunde inte somna om. Så jag bestämde mig för att göra scones :) Sökte upp ett recept som jag tyckte lät bra på internet, http://www.recepten.se/recept/scones.html. Så jag gjorde lite té och överraskade min sötnos med frukost på sängen. Det blev mycket uppskattat ^^



Inte en så bra bild, men gott var det!

Stockholm!

Nästa fredag drar vi till stockholm! :D Jag, Andreas och hans syrra Carro blev sugan på att fara iväg nånstans. Carro har aldrig åkt flyg tidigare så vi tyckte det lät perfekt att fara dit. Så nu är resan dit och tillbaka är bokad och vi har även bokat 3 nätter på Rica Hotell. När vi ändå är i Stockholm ska vi självklart besöka Gröna Lund och Skansen, om nu vädret är på våran sida. Sen blir det nog även en hel del shopping! :D Ska bli så kul att fara iväg. Först hade vi tänkt att låna älsklingens husvagn och fara på några olika campingar. Men det blev inte, så vi får ta det någon annan gång. Men det hrä blir nog minst lika trevligt ;)

Tavlor

Idag efter jobbet kände jag för att måla ^^ Tavelramarna har hängt i lägenheten i ca en månad nu utan något i dem.. Så nu tog jag äntligen tag i det. Använde mig av färger som vi har i lägenheten, och orkideer ;D Vet inte om jag hade velat ha målningarna utan ram, men det funkar tills vi hittar något annat =)



 
två tavlor av mig
Tavlor av mig



av mig
Uppe på väggen


Coscos med stekt lax

Igår testade jag och Ante en ny maträtt =) Den blev faktiskt riktigt lyckad och den blev mer mättande än vad vi trodde att den skulle bli.

Ingredienser (4 portioner)


2,5 dl couscous

3,5 dl vatten

2 msk kycklingfond

1 msk olja

0,5 dl smör

4 laxfiléer

100 g broccoli

100 g sockerärter

1 röd paprika

salt och peppar

2 dl matlagningsyogurt

2 msk sweet chilisås

Instruktioner

Koka upp vatten och kycklingfond och olja.

Tillsätt couscousen och låt den svälla några minuter tills vattnet har absorberats.

Rör ner lite smör för att blanka av.

Om du använder frysta grönsaker, tina dem i micron med lite vatten.

Skär laxfiléerna i tärningar, salta och peppra, och stek tills det blir fin stekyta.

Tillsätt paprikan och fräs med den några minuter.

Lägg i resten av grönsakerna, och vänd ner den färdiga couscousen - låt allt bli varmt.

Rör ihop sweet chilisås och matlagningsyogurt till den kalla såsen.

Vi skippade kycklingfond och gjorde coscosen efter receptet på förpackningen. Men jag tror det blir mer smak om man använder sig av kycklingfonden också. Vi skippade även sockerärtona. Det fungerade bra utan!
Vi åt rätten tillsammans med rostat bröd =)



Kanske inte världens bästa bild,
det var godare än vad det ser ut :)


RSS 2.0