Coscos med stekt lax
Ingredienser (4 portioner)
2,5 dl couscous
3,5 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 msk olja
0,5 dl smör
4 laxfiléer
100 g broccoli
100 g sockerärter
1 röd paprika
salt och peppar
2 dl matlagningsyogurt
2 msk sweet chilisåsInstruktioner
Koka upp vatten och kycklingfond och olja.
Tillsätt couscousen och låt den svälla några minuter tills vattnet har absorberats.
Rör ner lite smör för att blanka av.
Om du använder frysta grönsaker, tina dem i micron med lite vatten.
Skär laxfiléerna i tärningar, salta och peppra, och stek tills det blir fin stekyta.
Tillsätt paprikan och fräs med den några minuter.
Lägg i resten av grönsakerna, och vänd ner den färdiga couscousen - låt allt bli varmt.
Rör ihop sweet chilisås och matlagningsyogurt till den kalla såsen.
Vi skippade kycklingfond och gjorde coscosen efter receptet på förpackningen. Men jag tror det blir mer smak om man använder sig av kycklingfonden också. Vi skippade även sockerärtona. Det fungerade bra utan!
Vi åt rätten tillsammans med rostat bröd =)
Kanske inte världens bästa bild,
det var godare än vad det ser ut :)